dilluns, 17 d’abril del 2023

 SANT JORDI


Quan es celebra Sant Jordi? La festa de Sant Jordi se celebra a tot el país el 23 d'abril, dia en què va morir el cavaller Jordi. El sant, que estava sota les ordres de l'emperador Dioclecià, es va negar a seguir l'ordre de perseguir els cristians, per la qual cosa fou martiritzat i decapitat.



Que es fa en Sant Jordi? Aquest dia el costum és que les parelles s'intercanviïn regals: els homes reben un llibre i les dones una rosa. Barcelona es converteix durant aquesta jornada en una enorme llibreria i floristeria exterior.




Llegenda de Sant Jordi: Segons explica la llegenda, Sant Jordi va salvar la seva princesa matant el drac de la sang del qual va brollar un roser. És per això que alguns la consideren el Sant Valentí català perquè es diu que Sant Jordi és, per excel·lència, el patró dels enamorats a Catalunya.




                             

Qui va crear aquesta llegenda? Aquest llibre, escrit pel frare dominic Jacopo da Varazze, va ser un autèntic best-seller medieval. És una obra hagiogràfica on s'expliquen les vides de més d'un centenar de sants, entre les quals hi ha la de Sant Jordi.



  SANT JORDI Quan es celebra Sant Jordi?  La festa de Sant Jordi se celebra a tot el país el 23 d'abril, dia en què va morir el cavaller...